Beşiktaş başka bir ligin takımı olduğunu göstermeli - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

Beşiktaş başka bir ligin takımı olduğunu göstermeli

Share This

Beşiktaş buraya elenmeyi hiç hak etmediği Şampiyonlar Ligi’nden geldi. Siyah-beyazlıların bunu rakibine ilk dakikadan itibaren hissettirmesi gerekli.

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi’nden elendikten sonra yoluna devam edeceği Avrupa Ligi kura çekiminde iki tür rakipten birini çekecekti: Ya Manchester United, Villarreal, Borussia Mönchengladbach, Celta Vigo gibi Avrupa’nın büyük liglerinde oynayan, adı sanı, gücü belli takımlarla eşleşecekti ya da Astra Giurgiu, Krasnodar, Rostov, Ludogorets gibi Avrupa’nın kıyısında köşesinde kalmış liglerde mücadele eden, ne yapabileceği daha belirsiz, tabiri caizse kapalı kutu takımlarla eşleşecekti.

Aslında çok da fark etmezdi. Zira Beşiktaş, iki sezon önce bu ligde Liverpool ile eşleşip İngiliz ekibini elemeyi başarmış, ardından eşleştiği Club Brugge’ü çok rahat geçeceğini düşünse de Belçika ekibine hem içerde hem de dışarda yenilip elenmişti. Dolayısıyla “denizi geçip derede boğulmakta” fazlasıyla mahir bir kulüp olan Beşiktaş için hangi takımla eşleşeceğinin aslında pek bir önemi yoktu. Ve yukarda saydığımız kapalı kutu takımlardan oluşan ikinci gruptan Hapoel Beer-Sheva’yla eşleşti.


İsrail ekibi kendi ligini son beş sezondur şampiyon olarak bitirse de Avrupa’da elde ettiği başarılarla ilk defa bu yıl dikkatleri üzerine çekebildi. Şampiyonlar Ligi ön elemelerinde önce Moldova şampiyonu Sheriff’i elediler, ardından büyük bir sürprize imza atıp Yunanistan Ligi’nde hegemonya kuran, Şampiyonlar Ligi’nin gedikli takımlarından Olympiakos’u saf dışı bırakarak Yunan ekibinin teknik direktörü Victor Sanchez’in görevinin başında sadece 47 gün kalabilmesine neden oldular. Son turda ise Celtic’e elenmekten kurtulamasalar da, Glasgow’da 5-2 kaybettikleri maçın rövanşında kendi sahalarında güçlü rakiplerini 2-0 yenmeyi başardılar. Bir gol daha atabilselerdi tarihlerinde ilk defa Şampiyonlar Ligi gruplarına katılmayı da başaracaklardı.

Fakat sıra Şampiyonlar Ligi ön elemelerinde yaptıklarının tesadüf olmadığını Avrupa Ligi gruplarında göstermeye gelmişti. Inter gibi son yıllarda çok büyük düşüşte olsa da yakın tarihte Şampiyonlar Ligi’ni kazanmış bir takımla, Southampton gibi PremierLeague’in sıkı takımlarından biriyle ve yine eski günlerinde olmasa da her yıl Avrupa Ligleri’nde düzenli olarak oynama alışkanlığına sahip Sparta Prag’la eşleştikleri K Grubu’na GiuseppeMeazza’da elde ettikleri 2-0’lık Inter galibiyetiyle başlayarak, grubun figüranı olmayacaklarını daha ilk maçtan gösterdiler.

Ardından çok daha üstün oynadıkları içerdeki Southampton maçında 0-0 berabere kaldılar. Sparta Prag’a iki maçta da kaybetseler de İsrail’deki Inter maçında Avrupa’nın bu sezonki en büyük geri dönüşlerinden birine daha imza attılar. 2-0 geriye düştükleri maçı, eski Chelsea’li oyuncuları Ben Sahar’ın son dakikada bulduğu golle 3-2 kazanmayı başardılar. Son maçta Southampton deplasmanında kaybetmedikleri takdirde gruptan çıkacaklardı ve 1-1 berabere kalarak bunu da başardılar.

Avrupa Ligi’nde izlediğimiz Beer-Sheva’nın ise birkaç tehlikeli noktası var: Birincisi, her İsrail takımı gibi içerdeki maçlarında ciddi bir atmosfer yaratıyorlar ve çok zor bir rakip halini alıyorlar. İkincisi, Inter maçında da gördüğümüz gibi, asla pes etmiyorlar. Beşiktaş, nasıl Benfica’ya karşı 3-0’dan geri döndüyse, karşısında da kendisi gibi inatçı bir takım bulacağını bilmeli. Üçüncüsü ise, 37 yaşındaki teknik direktörleri Barak Bakhar’ın maç içerisinde en ufak tutuculuğu bulunmuyor. Gerektiğinde üçlü, gerektiğinde dörtlü oynuyor. O yüzden her maçta ne değişiklik yapması gerekiyorsa çekinmeden uygulayan, belirli kalıpları olmayan bir “antrenörtakımı”yla iki sıkı maç oynayacak Beşiktaş. Son olarak İsrail ekibinin rakibi önde karşılamayı seven bir takım olduğunu da söyleyelim. Siyah-beyazlıların pres gücü yüksek takımlara karşı zorlandığını hesaba katarsak, özellikle orta sahasındaki Oğuzhan, Tolgay, Talisca gibi yetenekli ayaklarının çok hareketli oynayıp, Atiba’nın üzerindeki yükü hafifletmesi gerekeceğini öngörebiliriz.


Yine de turun favorisi elbette Beşiktaş. Hapoel Beer-Sheva, Avrupa Ligi’nde yoluna Inter ve Southampton gibi iki değerli takımı alt ederek devam ediyor olabilir. Ama bu iki takımın da Serie A ve Premier League’in orta sınıf takımlarından olduğunu unutmamak lazım. Beşiktaş ise buraya elenmeyi hiç hak etmediği Şampiyonlar Ligi’nden geldi. Siyah-beyazlıların bunu rakibine ilk dakikadan itibaren hissettirmesi gerekli.

Bir başka deyişle, AROG’da “Ben bu devrin adamı değilim abi, başka zaman diliminden geliyorum ben” diyen Arif misali, Beşiktaş da ilk turdan itibaren Avrupa Ligi’nin takımı olmadığını, Şampiyonlar Ligi’nden geldiğini göstermeli.

Kaynak: Goal

ŞENOL GÜNEŞ : BEN KONUŞUNCA YANLIŞ ANLIYORLAR

QUARESMA İLE 2020'YE...

İŞTE BEŞİKTAŞ'IN OCAK AYI TRANSFER LİSTESİ





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder