"Bizim için şavaş!" - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

Olympiakos maçının değerlendirmesini yapan Alican Tiryaki, rakibini umutlandıracak işler yapan Aboubakar'ı eleştiriken takım 9 kişide kalsa bu ateşli taraftarla maçı kazanırdı yorumunda bulundu.


Olympiakos karşında ilk yarım saat şahane bir oyun vardı. Taraftarıyla oyuncusuyla müthiş bir atmosfer! Maç öncesi taraftarlar, yöneticiler, oyuncular kısaca Beşiktaş'a gönül veren herkes galibiyete olan inançlarını sahaya yansıtmıştı. Taraftara özellikle teşekkür etmek istiyorum! Çünkü takımı öyle bir ateşlediler ki Beşiktaş değil 10 kişi 9 kişide kalsa bu maçı kazanırdı! Beşiktaş âşıklarının mesajı açıktı: “Bizim için savaş!” Futbolcular mesajı aldı! Ve Beşiktaş Olympiakos’la savaştı! UEFA Avrupa Ligi finalinin oynanacağı Stockholm şehrine, İstanbul'dan kalkan bir uçağı gösteren koreografideki mesajı aldılar! Karakartallar öyle bir 30 dakika izletti ki belki de bu sezonun en iştahlı futbolunu oynadı. Rakibi tam anlamıyla şoke etti.

Rakibi umutlandırdık
Fakat rakibi umutlandıracak işler yaptık! Önce yediğimiz basit gol sonra Aboubakar'ın kırmızı kartı. Afrika Kupası kaldırmış bir futbolcudan bahsediyoruz! Kamerun’un yıldız oyuncusu Aboubakar’ın sorumsuz hareketine, kim ne anlam verebilir? Bence Aboubakar arkadaşlarına büyük bir özür borçlu! Beşiktaş eğer bu maçı yenilseydi, hem taraftarı hem yönetimi karşısına alabilirdi! Hakemin kararı her ne kadar tartışmalı da olsa sen profesyonel futbolcuysan bu oyunlara gelmeyeceksin!

Kalite farkı!
Pire’deki maçta bir şeyi çok net gördük. Beşiktaş takım kalitesi Olympiakos'un çok üstündeydi. Bunu da orada oynanan futbolla ortaya koydu. Fakat Siyah-Beyazlılar maçın içerisinde bu işlere ara verdiği bölüm, Aboubakar’ın oyundan atılmasından sonraki dönemdi. İlk yarı bitsin istedik çünkü Beşiktaş ilk yarı gol yeseydi maç 2-2 olsaydı işler zora girebilirdi. Allah'tan ilk yarıyı 2-1 ile bitirip rahat bir nefes aldık! İkinci yarı Beşiktaş 10 kişi olmasına rağmen oyun sıkıştığında doğru savunma yapabileceğini ve rakibine oynarmış gibi hissettirip aslında zamanı istediği şekilde topu yönlendirebileceğini gösterdi. Talisca’sıyla, Quaresma’sıyla, Babel’iyle, Necip'iyle kısaca takım olarak bu işi iyi başarıyor. Takım olmak çok önemli! Dün zor anlarda Beşiktaş tek bir vücut oldu. Hem takım savunmasını hem de hücumu eksiksiz yaptı. Özellikle kontra ataklarda Babel’in ayağından gelen gol turu getirirken, Cenk’in golüyle de çeyrek final kapısı tamamen açıldı.

Beşiktaş’ın çocuğu Necip Uysal
Sıkıntılı dakikalarda Şenol Güneş sahanın en kötülerinden Oğuzhan’ı alarak Necip Uysal hamlesini yaptı. Necip, dün gecenin gizli kahramanıdır. Oyuna girdikten sonra yine büyük işler başardı! Bu hamle orta sahaya inanılmaz bir direnç geldi. Öyle bir savaş örneği gösterdi ki “Eyvah tur gidiyor” denilen anlarda arkadaşlarını ayağa kaldırdı. Takım olarak Avrupa’ya veda edeceğini bile bile korkmadı, cesurca 10 kişi müthiş bir zafer yaşattı. Son olarak Aboubakar’a bir ceza verilmeli. Maçın yıldızı Necip'e de taraftar artık sahip çıkmalı! Tebrikler Beşiktaş'ım...

Alican Tiryaki / Siyahlabeyaz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder