Rıdvan Dilmen'den çarpıcı Lens ve Sergen Yalçın yorumu - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

Rıdvan Dilmen'den çarpıcı Lens ve Sergen Yalçın yorumu

Share This

TRT Spor'da Futbolun Zirvesi programında değerlendirmelerde bulunan Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın şampiyonluk yarışındaki durumu ile Olympiakos maçına, Sergen Yalçın'ın teknik direktörlük performansına kadar pek çok konuda çarpıcı açıklamalarda bulundu.


Fenerbahçe'nin Sunderland'den kiraladığı ve performansıyla sarı-lacivertlilerin beğenisini kazanan Lens'in Galatasaray ve Beşiktaş ile görüştü yönünde iddiaları ve Lens'in "Fenerbahçe'nin rakibinde oynamam" şeklinde bir açıklaması bulunmasının hatırlatılması ile Rıdavan Dilmen öncelikle şu açıklamalarda bulundu.

Bu işler belli olmaz
O oyuncu zaten kiralık. Çok kaliteli bir oyucu. Ama bu işler belli olmaz. Belli olmaz. Gökhan Gönül de Beşiktaş'a gitmedi mi? Gitti. Bu da olabilir.

10 forvetli maç
Beşiktaş-Kayserispor maçı çok keyifli bir maçtı. 10 tane forvetle oynanan bir maç oldu. Kayserispor'un iyi bir takım olmasının yanında Sergen Yalçın'ın da kişiliğini takıma yansıttığı görülüyor. 'Oynayın yenin' diyor. Sergen Yalçın, maça 4 forvetle çıktı. En güzeli de skor 1-1'iken de bunu değiştirmemesi. 2-1'i yakalayınca değişiklik yaptı. Başarısız dediğin Beşiktaş'ın ölüsü 2-2'yi yakaladı. Son 4 dakikada 3-2'de yapabilirdi. Beşiktaş bu sezon aldığı beraberliklerden 3'ünde geriden geldi. Galatasaray ve Başakşehir maçlarında bırakmadı ve geriden gelip 2-2'lik eşitliği sağladı.

Marcelo keşke ilk anda çıksaydı
Forvetlerin kanatta oynaması doğru bir tercih değil. Zaten Aboubakar, merkeze geçince daha etkili oynadı. Çünkü bunlar (Cenk ve Aboubakar) daha çok santrafor özellikli oldukları için kanatlarda oynayamıyorlar. Güneş, önümüzdeki hafta muhtemelen Cenk Tosun'u bekletir, Aboubakar'ı 11'de oynatır. Ön taraf Babel, Aboubakar ve Quaresma olur. Ama Babel'in de toparlaması lazım. Sakatlananlardan Tosic yetişir ama Marcelo yetişmez. Marcelo keşke ilk anda çıksaydı. Sakatlıktan dönüşü daha da uzadı. Mitrovic topla çıkışta iyi ama adam adama savunmadan gelmişe benziyor ve alan savuması için biraz daha beklememiz lazım.

Sergen kendisini taktiksel anlamda geliştirmeli
Sergen Yalçın'ın da teknik direktörlük kariyerindeki geleceği ve Kayserisporda şuan ki durumunu değerlendiren Rıdvan Dilmen : Sergen Yalçın daha yolun yarısında bile değil daha yolun çok başında. Günlük başarılarla olmaz. Sergen'in en büyük avantajı çok büyük bir oyuncu olması ve toplum tarafından çok sevilen bir insan olmasıdır. Dört büyüklerde oynayan nadir oyunculardandır. Ama Beşiktaşlıdır sonuçta. Sergen Yalçın'ın avantajı bol kredisi olan birisi olmasıdır. İyi bir insandır. Ama Sergen Yalçın, teknik direktör olarak çok zayıftır. Onun mesafesi daha çok. Çok başarılı gidiyor ama başarıda istikrar önemlidir. O yüzden kendini taktisel anlamda yetiştirmelidir.

Hocayı bu yazılarla yakmayın
Fiziksel anlamda mutlaka kondisyonerleri vardır. Murat Şahin gibi tecrübeli biri de yanındadır. Rahatlığı özgüven açısından bir avantajdır. Ama Sivasspor'da bazı hatalar yaptı. O yüzden daha yolun yarısında bile değildir. Sakın ha çocuğu tuzağa düşürmeyin. Daha çok başındadır ve minimum 5 yıla ihtiyacı vardır bir büyük takımı çalıştırması için. Sergen Yalçın'ı yakmayalım. Böyle konuşusak onu da yakarız. Antrenörlüğün bu yıl damgasını vurduğunu gördüm. Yarın taktiksel savaşlarla ve zor şartlarla karşılaşacaktır. Çok iyi bir kulüpte çalışıyor. Diğer teknik direktörlere göre bir şansı vardır, hakkettiği bir havası ve kredisi vardır. Ama sakın Sergen Hoca'yı bu tür yazılarla yakmayın.

Tecrübe sadece 4-4-2 değildir
Teknik direktörlük sihirbazlık işi değildir. Birden bire 'hadi Fenerbahçe'ye Beşiktaş'a' demeyin. Aynı sıkıntıyı ben de yaşadım. Benim futbolculuğum yetmedi. Ben tak diye bir yıllık antrenörlükten sonra Fenerbahçe'ye geldim. Benim zekam da taktiksel bilgim de o zaman yeterliydi, havam da yeterliydi. Taraftarın da desteği vardı. Ama tecrübe sadece 4-4-2 değildir. Teknik direktörlük tecrübesi baskıyı kaldırabilmektir. O yüzden Sergen Yalçın yolun başındadır. Bayern Münih'i çalıştırması için bir ton fırın ekmeği yemesi lazım. Bu potansiyel de onda vardır. Çok geliştirmesi gereken eksikler vardır. Antrenörlükte özellikle öğrenmenin yaşı yoktur.

Beşiktaş turu geçer
"Beşiktaş, yüzde 70 Olympiakos'u eler ve UEFA Avrupa Ligi'inde çeyrek finale çıkar. Fenerbahçe-Krasnodar maçında 'yüzde 60 Fenerbahçe' demiştim, yanıldım. Ama bu saatten sonra Beşiktaş, turu geçer."

Kaynak : Sabah


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder