Beşiktaş'ta stoper için önemli adım - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

Stoper transferinde bir türlü istediğini başaramayan Beşiktaş'ın gündemine son gelen isim ise dünyaca ünlü Faslı stoper Mehdi Benatia oldu.

siyahlabeyaz | İki sezonda 7 stoper transfer eden ama Marcelo'nun yanına bir türlü doğru ismi bulamayan Beşiktaş'ta gündem bir kez daha stoper...

Ersan Gülüm ve Atınç Nukan'ın bonservislerini almayı düşünmeyen siyah-beyazlı yönetim Rhodolfo'yu da satacak. Marcelo, Mitrovic ve Tosic'in yanına dünya çapında bir isim daha koyarak gelecek sezon Avrupa'da en iyisini yapacak bir savunma hattı kurulacak.

Menajerlerle yapılan görüşmelerde gündeme gelen isimse Juventus'ta kiralık olarak forma giyen Mehdi Benatia aldı. Roma'dan Bayern'e 28 milyon euro'ya giden, 3 milyon euro'luk bedelle Juventus'a kiralanan Faslı oyuncu İtalya'da beklentileri karşılayamadı. Juventus elinde satın alma bedeli olmasına rağmen bu hakkını kullanmayacağını Alman ekibine iletti.

Bayern ise 30 yaşındaki stoperinin menajeri Magdalena Subotic'e oyuncusuna takım bulmasını istedi. Türkiye'ye, Yacouba Sylla, Abdoul Sissoko gibi oyuncuları getiren ve Mehmet Sedef'in de menajerliğini yapan Subotic ise hem Galatasaray'ın hem de Beşiktaş'ın kapısını çaldı.

Galatasaray'dan Benatia için ''bize pahalı gelir'' mesajı aldı. Beşiktaş'tan ise ''şartları bize bildirin'' cevabı geldi. Gelen ilk şartlar Beşiktaş için çok ağır olmasına rağmen Başkan Fikret Orman'dan, ''son ana kadar takip edelim'' mesajı geldi. Benatia için doğru şartlarda bir kiralama ortamı oluşması durumunda siyah-beyazlıların bu fırsatı kaçırmayacağı bildirildi.

Mehdi Benatia kimdir?
30 yaşındaki Faslı stoper Marsilya altyapısında yetişti. Marsilya, Tours FC, Lorient, Clermont Foot, Udinese, Roma, Bayern Münih ve Juventus formaları giydi. Bonservisi Bayern Münih'de olan Benatia, bu sezon Juventus'ta 16 maça çıktı. Oyuncunun Bayern Münih ile 2019 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor. Transfermarkt değeri 15 milyon Euro olarak gösteriliyor.

Kaynak : Fotospor