Talisca, çubuk kraker gibi... - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

Dün akşam oynanan karşılaşmada Kasımpaşa'nın attığı golde hakemin sırtından sekerek gelen top sonrası rakibe çok fazla müdahalede bulunmadığı için eleştirilen Talisca'ya Önder Özen sahip çıktı


siyahlabeyaz | Spor Toro Süper Lig'in 32. haftasından kendi evinde Kasımpaşa takımını ağrlayan Beşiktaş karşılaşmadan 4-1'lik skorla ayrıldı. Maçın ardından Tivibuspor ekranlarında yorumlarda bulunan Önder Özen, Brezilyalı oyuncunun her pozisyonda oynayabileceğini savunurken kendine has esprili yorumlarda bulundu.

İşte Önder Özen'in Anderson Talisca hakkındaki yorumları :

"Golde taçtan gelen top hakemin sırtından sekip, Kasımpaşalı oyuncunun önünde kaldı. Orada Talisca'nın müdahalesi, müdahale mi değil mi? yani Talisca gölge etti mi yoksa etmedi mi oda belli değil. Ben Talisca'nın savunma yapmayacağı yorumlarına katılmıyorum. Çünkü Beşiktaş'ta ona verilen görev o değil."

Talisca'nın iki stoperin önünde oynadığı dönemin hikayesi
"Ben Brezilyalı çok fazla kişi ile çalıştım. İçinde saygıdeğer büyük Zico var. İçinde Alex var. Uruguaylı gibi olmasına rağmen, Brezilyalı gibi yaşayan ve o dönem Brezilya'da futbol hayatına devam eden Lugano var. Edu, David gibi çok fazla arkadaşımız var. Bana zamanında Fenerbahçe'de birlikte çalıştığımız bir oyuncu söyledi. 'Talisca diye bir oyuncu var. Süper, şahane bir 10 numara. Acaip frikik atıyor.' dendi. Ve biz atladık gittik. Salvador kentinde Bahia adında bir takım. Bahia - Santos maçını seyrettik. O maçta Talisca, stoperlerin önünde oynadı. Bende telefon açtım ve bana 10 numara demiştiniz ama Talisca savunma da oynuyor dedim. Bana da 'takım küme düşme potasında, sıkıntıları var ve olabildiğince ofansa yönelmek zorundalar çünkü galibiyete ihtiyaçları var belki o yüzden öyle oynatmışlardır' dendi. Sonrasında bir kaç maç daha izlediğimde Talisca'nın bazılarında stoperlerin önünde bazılarında ise santraforun arkasında oynadığını gördüm. Yani her iki pozisyonda da seyrettim. Talisca stoperlerin önünde oynarken baya bir savunmacı. Pozisyon alma adam tutma tamam. Çünkü beyin elektronik. Çok zeki. Bu tip oyuncuların zaten en büyük avantajı, zekaları. O yüzden oraya koyarsanız istediğiniz işleri yapar. "

Talisca savunma yapamaz cümlesi
"Geçen sene Benfica'da da seyrettik Talisca'yı. Yanlış hatırlamıyorsam bir Avrupa maçı ve içerde berabere kaldıkları bir maçtı. O maçta da ön liberonun yanında oynamıştı. Yani tam anlamı ile o maçta Oğuzhan'ın şimdiki rolünde idi. Yani ben bu 3 pozisyonu da Talisca'nın kusursuza yakın oynadığını gördüm. O sebeple Talisca savunma yapmaz cümlesine katılmıyorum. Eğer talep edersen yapar... Çünkü bu tip oyuncular neyi talep edersen ona cevap verir."

Çubuk kraker gibi
"Bir kere Talisca hımbıl değil, kilo problemi yaşamaz, kalça dar, omuzlar geniş, göğüs kafesi büyük ve yandan baktığın zaman ip incecik çubuk kraker gibi gözüküyor. Bu tip oyuncular fizyolojisi ve anatomisi gereği zaten hımbıl tembel oyuncular olmazlar. Yavaş gibi gözükmesinin nedeni ağırlık merkezinin yüksek olmasıdır."

Son dönemde Talisca'nın İngiltere'nin Manchester United takımının ilgisine de değinen Önder Özen son olara şunları söyledi :

United'in oyuncusu değil
Manchester United kulübünün Talisca için uygun bir kulüp olduğunu düşünmüyorum diyen Özen, "Ama istemesini de doğal buluyorum. Bu arada neden istiyordur onu da söyleyeyim. Belki Jose Mourinho istemiyordur da, Jose Mourinho'nun menajeri olan kişi yani Jorge Mendes, yani Carlos'un iş ortağı, yani Talisca'nın menajerinin iş ortağı belkide oyuncusunu sunuyordur. Mutlaka başka takımlarada sunuyorlardır. Ama bence Mourinho, Talisca'yı izlediği zaman savunma karakterini mutlaka düşük bulacaktır." ifadelerini kullandı.

Siyahlabeyaz

BEŞİKTAŞ MARŞLARI İÇİN TIKLAYINIZ