Türkiye'nin Efendisi... - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

Spor Toto Süper Lig'de üst üste ikinci, toplamda 15. kez şampiyon olan Beşiktaş, Vodafone Park'ta taç giydi.


siyahlabeyaz | Takipçisi Medipol Başakşehir’i geride bırarak 2016-17 sezonunu zaferle noktalayan Kartal geçen hafta Gaziantep’te ilan ettiği şampiyonluğunu dün taraftarıyla birlikte kutladı. Siyah-beyazlılar şampiyonluk kupasını gururla havaya kaldırırken, Dolmabahçe’de tam bir karnaval yaşandı.

Spor Toto Süper Lig’de 2016-2017 sezonunu şampiyon tamamlayan Beşiktaş kapanış maçında Osmanlıspor’u farklı yenerken, karşılaşmanın ardından düzenlenen törenle kupasını teslim aldı.

Kartal, Vodafone Park’ta 4-0 kazandığı karşılaşmanın ardından şampiyonluk kupasını gururla kaldırdı. Tören 30 kişilik Beşiktaş Korosu’nun saha içinde marşlar söylemesiyle başladı. 15. şampiyonluk kupası, buggy/olips aracı ile Vodafone Park’da bir tur attıktan sonra kaideye yerleştirildi. Tören sırasında siyah-beyazlı takımın ligde attığı goller skorboarddan taraftarlara gösterildi.

Bayraklarla geldiler
Düzenlenen etkinliklerin ardından saha ortasındaki platforma Beşiktaşlı oyuncular ve teknik heyet tek tek davet edildi. Platforma son olarak Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve yönetim kurulu üyeleri çağrıldı.

Brezilyalı futbolcular Marcelo Guedes ve Adriano, Portekizli Ricardo Quaresma, Kanadalı Atiba Hutchinson ve İspanyol kaleci Fabricio Ramirez, kendi ülke  bayraklarıyla platformdaki yerini aldı. Beşiktaşlı oyuncular tören öncesi kupayla selfie yaptı.


Kupayı kaldırdılar
Siyah-beyazlıların platformda yerini almasının ardından Beşiktaş kupasını aldı. Şampiyonluk kupasını takım olarak kaldıran oyuncular, büyük coşku yaşadı. Kupa seremonisi sırasında havai fişek atıldı. Şampiyonluk kupasıyla bol bol fotoğraf çektiren siyah-beyazlılar daha sonra sırayla taraftarları selamladı. Futbolcuların bazıları çocuklarıyla turu gerçekleştirdi.

Güreli verdi
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkan Vekili Hüsnü Güreli, TFF İdari İşler, Organizasyonlar ve Engelli Federasyonlarından Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Cengiz Zülfikaroğlu, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın ve Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, kupayı vermek üzere platformda hazır bulundu. Siyah-beyazlılar şampiyonluk kupasını Hüsnü Güreli’nin elinden aldı.

Bayram sonrası özel balo var
Vodafone Park’taki şampiyonluk kutlamaları daha önce açıklandığı gibi oldukça sade ve kısa tutuldu. Ramazan ayı içinde bulunmamız ve stattaki birçok taraftarın da oruçlu olması nedeniyle saat 19.45 gibi stat içindeki kutlamalar sona erdi. Beşiktaş Kulübü, Ramazan Bayramı sonrası özel Şampiyonluk Balosu düzenleyecek.

30. maçta 22. zafer
Beşiktaş, Vodafone Park’ta 30. Süper Lig maçına çıkarken, 22. galibiyetine imza attı. Dolmabahçe’de 7 karşılaşmadan beraberlikle ayrılan Kartal evindeki ilk ve tek yenilgisini Ziraat Türkiye Kupası’nda Fenerbahçe’ye 1-0 mağlup olarak almıştı.

3. yıldız formalarda
Siyah-beyazlı takım, Osmanlıspor maçına üç yıldızlı formalarla çıktı. Futbolcuların formasında amblemin olduğu bölümde iki yıldızın üstüne üçüncü yıldız eklenirken, “2016-2017 şampiyonu” yazısı da yer aldı.

Dev pasta kesildi
Siyah-beyazlı teknik heyet ve futbolcular kutlamaların ardından soyunma odasında dev bir şampiyonluk pastasını kesti. Futbolcuların ailelerinin de yer aldığı kutlamada, Şenol Güneş ve oyuncular pastayı keserken, bol bol fotoğraf çektirdi.

Cenk Tosun yetişemedi!
Sezonun büyük bölümünde gol krallığı yarışını önde götüren ancak son haftalarda Aytemiz Alanyasporlu Vagner Love’ın gerisinde kalan Cenk Tosun dün akşam Osmanlıspor ağlarını 2 kez havalandırdı, Süper Lig’i 20 golle kapattı. 23 gole imza atan Vagner Love 2016-2017 sezonunda Gol Kralı olurken, Antalyasporlu Samuel Eto’o ise ligi 18 golle  noktaladı.

‘Hayallerim gerçek oldu’
Beşiktaşlı futbolcular şampiyonluk kutlamalarının ardından duygularını paylaştı. Cenk Tosun, “Çok mutluyuz. İki sene üst üste hak ederek şampiyon olduk. Bu sezon 77 puan topladık. Arkadaşlarımı kutluyorum. Hayallerim gerçek oldu. Şampiyonluklara açız. Böyle devam etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Tolgay Arslan, “Bu sezon kendime geldim. İyi çalıştım. Son maçlarda iyi oynadım. Şampiyonluğu hak ettik” yorumunu yaparken, Gökhan İnler ise “Beşiktaş’ta oynamak harika. Sezonu iyi kapattık. Kendi adıma çok mutluyum. Zor bir sezon geçirdik ama sonunda şampiyon olduk. Önümüzdeki sezon daha çok çalışmalıyız” diye konuştu.

Kaynak : Skorer / Serdar Sarıdağ

BEŞİKTAŞ MARŞLARI İÇİN TIKLAYINIZ
SON DAKİKA BEŞİKTAŞ TRANSFER HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ