Şenol Güneş'in sihirli dokunuşu galibiyeti getirdi - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

Şenol Güneş'in sihirli dokunuşu galibiyeti getirdi

Share This

Beşiktaş’ın Antalyaspor maçının ikinci yarısında temposu düştü... hücum aksiyonları arttı. Siyah-beyazlı oyuncular, topu orta sahadan alıp hücum bölgesine taşıyınca galibiyet geldi.


siyahlabeyaz | 2-1’lik galibiyete rağmen ilk yarıda 15.46 dakika topa sahip olan siyah-beyazlı oyuncular ikinci yarıda ancak 13.40 dakika topu ayaklarında tutabildi. Yine ilk yarıda 369 kez topla oynayan Şenol Güneş’in öğrencileri, ikinci yarıda ise 330 kezde kaldı. Yine ilk yarı 248 isabetli pas yapan Beşiktaşlılar ikinci yarıda ise ancak 208’de kaldı. İlk yarıda yüzde 63.4 oranında orta sahada topa sahip olan Beşiktaş ikinci yarıda ise yüzde 48.4 oranında Antalya’ya bıraktı.


Fakat hücum organizasyonları azalmadı. Siyah-beyazlılar iki yarıda da 83’er kez hücum bölgesinde topla oynadı. Ceza sahasına ilk yarıda 20, ikinci yarıda ise 18 top atıldı. Beşiktaş ilk yarıda 4, ikinci yarıda ise 3 isabetli şut çekti. İlk yarıda orta alandan hücuma 18 top giderken ikinci yarıda ise bu rakam 27’ye fırladı. Aynı şekilde siyah-beyazlı oyuncular ilk yarıda rakip alanda 24 top karşılarken ikinci yarıda bu rakam 35’e yükseldi.

Beşiktaş, Antalya'nın 4 ismini 3. bölgeye sokmadı
Şenol Güneş, Antalyaspor’u kilitledi. Diego ve Celustka sadece 1’er, Zeki ve Musa ise sadece 5’er kez Beşiktaş’ın 3’üncü bölgesine geçebildi. Güneş’in fazla geriye yaslanmakla eleştirdiği Vida 90 dakika boyunca hiç 3’üncü bölgeye çıkamadı. Medel’i de yanında tuttu. Şilili de sadece 1 kez 3’üncü bölgede görünebildi. Fakat Q7, Antalyaspor’un 3 forveti Danilo (11), El Kebir (10) ve Emre’den (14) sadece bir kez az (34) 3’üncü bölgede topla oynadı.

Talisca: Tanrı'nın önünde diz çökmeyi öğrendim
Beşiktaş’ın ''sahte 9'' numarası Talisca’dan açıklama geldi. Brezilyalı oyuncu, ''zorlukların beni güçlendirdiğini ve hayallerimi parçalamaya yetmediğini öğrendim. Dünüm bugünümü değiştirmiyor ama bugünüm yarınımı oluşturuyor.  Kaderimin ellerimde olmadığını öğrendim, Tanrı’nın önünde diz çökmeyi tercih ettim. Odaklanın, gücünüzü hissedin ve asla imanınızı  kaybetmeyin'' sözlerini kullandı.

Bu arada Portekiz'den DN gazetesi, Çin'in Yatai takımının Talisca için 20 milyon Euro'yu gözden çıkardığını yazdı.

Kaynak : Fotospor