Şenol Güneş'ten basın toplantısı... İşte tüm açıklamalar - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

Şenol Güneş'ten basın toplantısı... İşte tüm açıklamalar

Share This

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Antalya'da devam eden kamp çalışmaları esnasında detaylı bir basın toplantısı gerçekleştirdi.


siyahlabeyaz | İşte Güneş’in yaptığı açıklamalar:


–YENİ BAŞARILAR ELDE ETMEK İSTİYORUZ-
“2017 de güzel işler yaptık. 2018 yılında beklentilerimiz var. Yetenekli, zeki ve karakterli oyuncularımız var. Şampiyon olmayı düşünen bir takımımız var. Yaptığımız işten heyecan duyuyoruz ve başarı getirmesini bekliyoruz. Bu zamana kadar zor günlerimiz oldu ve hiç bir zaman mazaret üretmedik. Çözümleri daha fazla öne çıkarmak istiyoruz. Takım olarak da kulüp olarak da yeni başarılar elde etmek istiyoruz. Geçmişi artık unuttuk. Kendimizin ve herkesin keyif alacağı oyun ile bunu başarmak istiyoruz. Yaptığımız işi çok beğeniyoruz. Bu işi yapıyorsak dünyaya açılmalıyız. Doğru futbolcuları, doğru işlerle birleştirince başarı geliyor. Seyirci iyi futbol ve oyun izleyerek keyif almak istiyor. Biz de onları mutlu etmek için olağanüstü çalışmalıyız.” dedi.

-POLEMİĞE DEĞİL, SAĞDUYUYA İHTİYACIMIZ VAR-
“Hep ayakta kalacağız. Geçmişi siliyoruz ve yeniden başlıyoruz. Şampiyon olmak, şampiyon gibi yaşayarak olunur. Hedefimiz ilkemizden ve felsefemizden vazgeçmemek. Doğru işler yaparak şampiyon olmak istiyoruz. Güzel oyun ve iyi sonuç bekliyorum. Yıldızlara uzaktan bakmak yerine o yıldızlardan 1 tanesini almak istiyoruz. Artık hep bakan olmak istemiyoruz. Eğitim ve yarışmayı birlikte yapacağız. Futbolcularımızın özgürlüğü ve sorumlulukları olacak. Tesadüfen iş yapıp, tesadüfen sonuç almak istemiyoruz. Saha sınırlarının içerisinde kalacağız ama yaratıcılıkta sınır tanımayacağız. Her maça kazanmak için çıkacağız. Dürüstlük ve cesaret birlikte olacak. Herkesin takdir ettiği taraftarı her zaman fair-play çerçevesinde görmek istiyoruz. Geçmişe değil, geleceğe bakacağız. Rakiplere saygılı olacağız ama yarışacağız. Spor medyasının hem destekleyici, hem de yaratıcı olmasını istiyorum. Hepimizin birbirine ihtiyacı var. Polemiğe değil, sağ duyuya ihtiyacımız var. İkinci yarı daha iyi dil ve güler yüz kullanarak güzel maçların olduğu bir yarış bekliyorum. Takım olarak beklentimiz şampiyon olmaktır” dedi.

–CENK GİTTİYSE ‘HAYIRLI OLSUN’ DİYORUZ–
“Kulübün patronu ve yönetim tarzı vardır. Şuandaki kadroya bakarsak ben buraya oyuncu almak isterim. Tabii ekonomiye bağlıdır. Burada kararı başkan ve yönetim kurulu verir. O yüzden ben başkan ve yönetim ile görüşüyorum. Bu açıklamaları başkan yapıyor. Şuanda benim oyuncularımın ödemesi yapılıyorsa sorun yok. Ödeme yapılmadan oyuncu alınıyorsa o sorun olur. Burada oyuncu alamayacağımıza göre oyun gitsin istemem. Cenk gittiyse hayırlı olsun diyoruz. Hem üzüldüm, hem sevindim. Seviniyorum her geçen gün kendini büyütmek için adımlar attı. Daha iyi olacağını düşünüyorum. İlk senesinde kenardayken ne zaman sahaya gireceğim diye hareketler yapardı. Cenk kenarda kaldığı zaman bozulmazsa önü açık. Bu derslik bir olay. Oyuncunun değeri varsa altındır. Çamura bulansada değeri düşmez. Herşeyi kendisi yaptı. Önemli olan iz bırakmasıdır. Kendi oyuncumuzu orada gururla izleyeceğiz.”

–ELİMDE BİR SANTRAFOR DAHA OLMALI–
” Elimde 1 santrafor daha olmalı. Bunlara da bakılıyor. Cenk gittiği için söylüyorum. Cenk çok önemli oyuncudur. Ondan daha önemli olan isimler vardır. Dün bir haberde ” Şenol Güneş, Arda Turan’ı istemiyor” denildi. Öyle bir şey yok. Arda kariyer olarak şuanda Cenk’in önünde. Cenk gittiği için santrafor düşünüyorum. Beşiktaş, Arda’yı, Messi’yi alsa hayır mı diyeceğim? Ozan’ın kadro dışı kalmasınada üzüldüm. Oyuncuların kaybolsuna üzülüyorum. Bazen bizde kaybediyoruz. Gidecek oyuncular olabilir. Cenk gidince 1 oyuncunun alınmasında yarar var.” dedi.

–OYUNCULARIMDAN MEMNUNUM-
“Boyko ve Aras yabancı statüsünde olduğu için oynatamıyoruz. Benim düşüncem belli. Bunlar kötü oyuncu değil. İki tane yedek kaleci ile olmak doğru değil. İdmana çıkar bir şey olursa şans gelir. Aras da bunlardan bir tanesi. Onu da çok seviyorum. Oynamaması onun içinde benim içinde kayıp. Oynamalılar. Oyuncular ile ilgili adım geçiyor, üzülüyorum. Oyuncularımdan memnunum. Ligde geride kaldık üzgünüz. Onlar da gereğini yapacak, bende onlara katkı yapacağım. Puan olarak geri olsak da oyun olarak önde olduğumuzu düşünüyorum” dedi.

–BALOTELLI’YE KARŞI DÜŞÜNCEM OLUMSUZ-
“Balotelli’nin oyunculuğunu tartışmıyorum. Sindirilebilir, değişebilir oyuncuları değiştirebilirsiniz. Kendisine ve etrafına zarar verebileceği söyleniyordu. O yüzden sıcak bakmamıştım. Oyuncu olarak iyi futbolcu. Balotelli bedava alınıyorsa gelsin, değilse gelmesin. İlk hatasında gönderirim. Balotelli’yi almayalım. Belki başkan inadına gider alır. Ben Trabzon’da Jaja ile ilgili bu sorunu yaşamıştım. Balotelli’ye karşı şuanda olumsuz düşüncem var”

–CENK GİTTİĞİ İÇİN FORVET BAKILIYOR-
” Benim kadrom yeterli. Forvette Cenk gidince bir oyuncu alınmasında yarar var. Alınmazsa 1 kişi eksik gibi gözüküyor. İçime sinmiyor. O yüzden değerlendirilecek. Orkan ve Mustafa’yı isteyen takımlar var. Onları verip, orayı boşaltacak mıyız? Ekonomik olarak dönüşü ne olacak? 3 kulvarda yarışan bir takımız. Orkan yetenekli ve iyi bir oyuncu. Eksikleri oluyor. Cenk 3 yıl sonra öne çıktı. Sabretmeyi iyi kullan. O bölgede Lens, Quaresma, Babel var. Mustafa içinde aynı şeyler geçerli. Şuanda benim kadrom bu. Cenk gittiği için forvet bakılıyor” dedi.

–CENK’İN YERİNE DEMBA BA “YÜZDE YÜZ OLUR” DİYEMEM–
“Demba ba sakatlığı olmasaydı, Aboubakar gitmeseydi onlar kalacaktı. Sakatlık olunca Ba’da sıkıntı oldu. Şimdi ne durumda bilmiyorum. Cenk’in yerine Ba yüzde yüz olur diyemem. Bu tip yatırımda risk vardır. Onun için bir başka oyuncu olarak düşünülür. Şuandaki bizim önceliğimiz o manada yok. Eğer paramız yoksa buna kabulüm. ” dedi.

–BAZEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZ OLMUYOR–
” Oyuncu olarak baktığımızda hamle yaptığımız yer de gol sayısı düşük. Sivas maçını alsaydık yarış da önemli bir yerde olacaktık. O maç alınmalıydı. Mucizeler oldu. Şimdi puan olarak gerideyiz. Geçen sene Talisca ve Oğuzhan gol attı. Bu sene atmadı. Quaresma zaten atmıyordu, Babel devreye girdi. Milli takım sonrası Cuma günü oynadığımız maçları kaybettik. Oyuncu geç geliyor, 2-3 gün sonra maça çıkıyor. Babel’de hastaydı, gripti. Onunla başlamadım, oyun sıkışınca onu oyuna aldım. Bir başka maçta oynayanları koyduk, tutmadı. Bazen düşündükleriniz olmuyor. ” dedi.

–BEN BEŞİKTAŞ’A AİTİM–
“Beşiktaş ile 2 yıllık sözleşmem var. Bana gelebilecek teklifler gereksiz. Başkan izin vermese Milli Takım için görüşmeye gitmezdim. Türk futbolunun gelişimini eleştirebilirim. Ben Beşiktaş’a aitim.” dedi.

–TALISCA VE ABOUBAKAR BİZİM İÇİN ÖNEMLİ İMTİHANDI–
“Bana karşı aşırı bir övgü olduğunu düşünüyorum. Ben de övgülerden sıkılıyorum. Benim yardımcı antrenörüm, personelim, taraftarın duruşuda çok önemli. Bu işte herkes katkı yapmıştır. Ben yetenekli oyuncunun kaybolmasına üzülüyorum. Orkan’da yetenekli ama eksikleri var. Duygusal kırılmalarıda var. Oynamadıklarında kırılma başlıyor. Çalışmaları değişiyor. Kerim de böyleydi. Bütün oyuncuların kendisi yaptı bende yardımcı oldum. Cenk Tosun, Milli Takım’da övgü aldı, bizde kayıp. Bu sene ‘Negredo oynasın, Cenk’i kesin’ dediler. Geçen sene kiralık aldığımız Talisca ve Aboubakar bizim için önemli bir imtihandı. Aboubakar’ın orda Cenk, Talisca’nın orda Tolgay vardı. Biz hem Aboubakar’ı hem Cenk’i hem de takım kazandı. Oğuzhan’a dedim ki Tolisso 40 milyon Euro’a gidiyor senin neyin eksik dedim. Cenk çalışıyor, daha çok çalışıyor. Bunun üstüne çıkmazsa yine başaramaz. Türk oyuncularda kaybettiğimiz her oyuncun bedeli ağır olur. ” dedi.

–MAHREZ’E BAKTIĞIMDA ‘TÖRE ONU GEÇER’ DİYORDUM–
“Töre kıkırdak olduğu için uzun sürdü. Çok yetenekli bir oyuncu. Onun olmaması bizim için kayıp. Mahrez’e baktığımda ‘Töre onu geçer’ diyordum. Biz Gökhan’ı maalesef kaybettik. 15’inden sonra olacağı söyleniyor. Atınç’da yeni başladı. ” dedi.

–KASITLI YAPILIYORSA KART GÖSTERECEKSİN–
“Rakip takım oynamamayı düşünüyor. Kayseri maçını hatırlayın ve Sivas maçını hatırlayın. Son 15 dakikada adam çıkıyor, yatıyor ve hakem son dakikalarda sarı kart çıkıyor. Böyle bir şey yok. Kasıtlı yapılıyorsa kart göstereceksin.” dedi.

–ÇALIŞMAYA DEVAM ETMELİSİN–
“İyi ve kötü oyuncular var. Bunlar göreceli bir kavramdır. 3 sene evvel Cenk’i yıldız görmüyordun, şimdi onu yıldız görüyorsun. Cengiz de öyle. 1 sene de yıldız oldu gitti. Zoru başardığında ‘Ne kadar kolay oldu’ diyorsun. Çalışmaya devam etmelisin. Tosic topu rakibe atıp atıp, sonra gidip kapıyor. Bir gün ‘Oğlum bilerek mi yapıyorsun.’ dedim”

–LENS İYİ ÇALIŞIYOR–
” Tudor’u kurtaracı diye aldınız, iyi döneminde gönderdiniz. Belki bize de aynısını yapacaklar. Bunların çizgilerini bulmak lazım. Wenger için taraftar gitsin diye kampanya yaptı ve sözleşme yenilediler. Kültürümüzü değiştirmek için daha çok konuşmaya gerek var. Benim alacağım bilgileri ben basından sonra alıyorum. Bunlar olacak. Lens iyi çalışıyor. Böyle çalışmaya devam ederse forma şansı onun olur. Zorlanacağım bir şey yok. 11 kişi çıkaracağım. Ben gazeteleri okuyorum ve kadro yapıyorum” dedi.

–QUARESMA, İYİ ORTALAR YAPTIĞI İÇİN ORADA OYNUYOR–
“Ricardo’nun oyun tarzı budur. Lens’de giderken yerden iyi pası vardır. Negredo zaman zaman duruyor ve oradan kafaya çıkıyor. Cenk de bunu eksik yapıyordu, sonra düzeltti. Pasın verilmesi kadar buluşanda önemlidir. Ricardo çok gol attığı için değil, iyi ortalar yaptığı için orada oynuyor. 30 ortadan 5 tanesi iyi olsun yeter. Bazen bunu beckler ile yapmaya çalışıyoruz. Sivas maçında Oğuzhan’a getirdi, atsa asist kralı olacaktı. Santrafor artık hiç durmayacak. Ricardo’nun da eksikleri var ama çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Bunlar Messi değil, inşallah yakında Messi gibi olacağız” dedi.

–FİKRET ORMAN’IN BANA “AĞABEY” DEMESİNDEN Mİ RAHATSIZSINIZ?–
” Fikret Orman’ın bana ‘ağabey’ demesinden mi rahatsızsınız? Polemik yapmak istiyorsunuz, bunları sevmiyorum. Kapalı kapılar arkasında diyorsunuz, benim haberim yok. Ben başkana zarar gelsin istemem, o benim başkanım. Kızdığım şeyleri ona söylerim. O bana ağabey diyorsa ona saygısızlık yapmam. Başkan saygıyı hak ediyor.” dedi.

–RIZA ÇALIMBAY’I ORADA KENDİM GİBİ GÖRÜYORUM–
“Rıza hoca düzgün bir çocuk. Trabzonspor ona uygun ve iyi de gidiyor. Rıza’yı orada kendim gibi görüyorum. Başarılı olmasını istiyorum” dedi.

GÜNEŞ, BEŞİKTAŞ’IN HAZIRLIK MAÇLARINI AÇIKLADI
“Ayın 9’un Den Haag ile 12’sinde ise İskenderbey ile hazırlık karşılaşmasına çıkacağız. 13’ünde ise döneceğiz. ” dedi.

Kaynak : bjk.org