Tosun Paşa, Lord oldu - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

Beşiktaş ve Everton 27 milyon euro bonservis bedeli karşılığında anlaştı, Cenk Tosun'un Premier Lig'e transferi tamamlandı


siyahlabeyaz | İngiliz ekibi yetkilileri son toplantıda teklifi 2 milyon euro daha artırırken, Başkan Fikret Orman’ı ikna etmeyi başardı. Türkiye’den yurt dışına giden en pahalı oyuncu olarak rekor kıran Cenk Tosun bugün sağlık kontrolünün ardından yeni kulübüyle 4,5 yıllık sözleşme imzalayacak.


Beşiktaş ve A Milli Takımımız’ın golcüsü Cenk Tosun rekor bonservis ücretiyle resmen Everton’a transfer oldu. Kulüpler arasında bir haftadır süren kıran kırana pazarlıklar dün sona erdi ve dev transfer gerçekleşti.

Başkan Fikret Orman önceki akşam gittiği İngiltere’de Everton Kulübü yetkilileriyle pazarlık masasına oturdu. İngiliz ekibi daha önce yaptığı 25 milyon euroluk teklifi son olarak 27 milyon euroya (yaklaşık 122 milyon lira) çıkarırken, Başkan Orman’dan, “evet” yanıtını aldı.

Everton’ın 25 milyon euroyu peşin olarak Beşiktaş’a ödeyeceği, kalan 2 milyon euronun ise Cenk Tosun’un performansına göre siyah-beyazlılara bonus olarak verileceği ifade edildi.


Cengiz’i katladı
Bir süredir İngiltere’de bulunan Cenk Tosun bugün sağlık kontrolünden geçtikten sonra kendisini 4.5 yıllığına Everton’a bağlayacak resmi sözleşmeye imza atacak.

Beşiktaş’a 1 Temmuz 2014’te Gaziantepspor’dan bedelsiz gelen Cenk Tosun 27 milyon euroluk bonservis ücretiyle Türkiye’den yurt dışına giden en pahalı oyuncu rekorunu da kırdı. Golcü futbolcu sezon başında 15 milyon euro karşılığında Başakşehir’den Roma’ya giden Cengiz Ünder’i geride bırakarak rekorun yeni sahibi oldu.


Everton’da ilk 3’e girdi
Cenk Tosun 27 milyon euro ile Everton Kulübü tarihinin en pahalı üçüncü transferi oldu. Menajer Sam Allardyce’ın ‘Yeni Lukaku’ olarak nitelendirdiği Cenk, sezon başında Manchester United’a satılan Lukaku’nun ardından listede yer aldı.

Everton’ın en pahalı transferleri listesinde ilk iki sırada 44.4 milyon pound ile Sigurdsson ve 31.8 milyon pound ile Lukaku bulunuyor. Cenk Tosun, Türk futbolcular arasında ise Arda Turan’ın ardından zirveye oturdu. Arda, 2015 yılında Atletico Madrid’den, Barcelona’ya 41 milyon euroya transfer olmuştu.


Bugün Liverpool’a karşı forma giyebilir 
Everton Menajeri Sam Allardyce uzun süredir kadrosunda görmek istediği Cenk Tosun’un transferi için Beşiktaş’la anlaştıklarını belirtirken, golcü futbolcuyu bugün ezeli rakipleri Liverpool’a karşı sahaya sürebileceğini açıkladı. İngiltere Federasyon Kupası 3. turunda Liverpool ile deplasmanda oynayacakları derbi maç öncesinde bir basın toplantısı düzenleyen Allardyce, “Cenk Tosun’un transferi için anlaşma sağlandı. Umarım lisansı da zamanında yetişir ve kupa maçında oynatabiliriz” dedi.

Cenk Tosun resmi işlemlerinin tamamlanması halinde Liverpool maçının kadrosunda yer alacak. Allardyce’ın, golcü oyuncuya ikinci yarıda şans vermesi bekleniyor.


3.5 senede 64 gol
Premier Lig ekibi Everton’la 4,5 yıllık anlaşmaya varan Cenk Tosun, Beşiktaş’ta 3,5 sezonda 142 resmi maçta forma giydi. Rakip fileleri toplamda 64 kez havalandıran Cenk, Şampiyonlar Ligi’nde 5, UEFA Avrupa Ligi’nde ise 6 gole imza attı.

Kaynak : Milliyet / Serdar Sarıdağ