Aydoğan Cevahir: “Bu tablonun hesabı Fikret Orman’dan sorulacak” - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

Aydoğan Cevahir: “Bu tablonun hesabı Fikret Orman’dan sorulacak”

Share This

Beşiktaş’ta bir önceki seçimde başkan adaylarından biri olan Aydoğan Cevahir, siyah-beyazlıların gündemine dair çok çarpıcı açıklamalar yaptı. Başkan adayı olmayacağını açıklayan Cevahir, yeni dönemde hentbol ve voleybol şubelerine ekonomik olarak destek sağlayacağını ilk kez duyurdu.


siyahlabeyaz | Radyospor’da yayınlanan Haber Aktif programında Emrah Karalinç’in canlı yayında sorularını yanıtlayan Aydoğan Cevahir’in açıklamaları şu şekilde:

“Fikret Orman aday olmaması gerekirken oldu, kulübü kaosa sürükledi”

Bulunduğumuz durum iyi değil. 1 yıl içinde 3 seçim yapılıyor. Beşiktaş’ta ya da diğer kulüplerde bu kadar seçim görüldü mü? Beşiktaş’ın gidişatından pek ümitli değilim. Fikret Orman neden aday oldu son seçimde? O gün aday olmaması gerekiyordu. Bütün tabloyu görüyoruz, biliyoruz. Beşiktaş’ın mali durumu çok kötü. Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz, ”Konkordatoya gidiliyor” demişti. Fikret Orman, aday olmaması gerekirken aday oldu ve Beşiktaş’ı kaosa sürükledi.

“Bu tablonun hesabı Fikret Orman’dan sorulacaktır”

Fikret Orman kaçıyor. Bıraktığı enkaz ortada. İflas bir tablo var. Kendisinden bu hesap sorulacaktır. Bu hesabı camia olarak soracağız. Hesapları örtülü bir şekilde kapattı. Divan’a gelen yanıltıcı hesapları biliyorduk. Bıraktığı bu tablonun hesabı sorulacaktır. Beşiktaş’ı bu noktaya getiren ismin Fikret Orman olduğunu hepimiz biliyoruz.

“Fikret Orman Beşiktaş’ın ‘kara’ başkanı olarak tarihe geçti”

Fikret Orman daha önce de baskın seçim yaptı. Beşiktaş’a çok büyük zarar verdi. Onun verdiği zararı hiçbir başkan vermedi. 1970’den beri Beşiktaş’ın içindeyim. Rahmetli Onursal Başkanımız Süleyman Seba döneminden sonra gelen en kötü başkan. Kötü başkanlığının birçok sebebi var. Hesapları bir türlü açıklayamadı. Beşiktaş inşaat şirketi kuruldu. Stadın yapımıyla ilgili… Hesapları açıklamadı. Orada neler oldu? Beşiktaşlıların bunu bilmesi gerek. Bu stadın maliyeti ortada. 157 milyon dolara mal edilen bir stadyumdan söz ediliyor. Fikret Orman hiçbir hesabı gün yüzüne çıkarmadı. Camiayı kaosa sürükledi. Beşiktaş’ın kara başkanı olarak tarihe geçti.

Fikret Orman’a mesaj: ”Rahmi Koç’a hangi yüzle gitti?”

Rahmi Koç’a gitmiş. Hangi yüzle gitti? Nasıl bir yüzsüzlüktür bu? Nasıl gidiyorsun Rahmi Koç’a? Kimlerle irtibata geçtiğini biliyoruz. Tribünler paralar nerede diyerek eleştiri yaptı. Bu hesapları bence veremedi Fikret Orman. Bu hesapların altında kalan bir Fikret Orman var. Orman’ın 7 yılda çok kötü bir başkanlık yaptığını düşünüyorum. Bir magazin başkanı geldi göreve. Camia bunu fark edemedi. Fikret Orman’dan kulüp başkanı olması tarihi bir hataydı. Kongre üyelerini de aldattı. Herkes bunu sonunda fark etti. Karakterinin de son 4 yılda nasıl değiştiğini camiadakiler biliyor.

“Fikret Orman’ın hesap vermesi gerekiyor”

Yıldırım Demirören’den hesap soracağını söyledi. Demirören kulübe para verdi. Fikret Orman ne verdi? Tam tersini yaptı. Fikret Orman’ın gerçek yüzü ortaya çıktı. Orman hesap soracağını söyledi ama… Aslında şu anda Fikret Orman’dan hesap sorulması gerekiyor. Orman’ın hesap vermesi gerektiğini düşünüyorum. Fikrim budur.


“Camia, bir daha Fikret Orman ismini anmamalı”

Elimizdeki bütün değeler temlikli. Fenerbahçe ve Galatasaray yaşadığı krizleri çabuk atlatabiliyor. Bizim bütün her şeyimiz sıkıntıda. Bunun yanında Beşiktaş TV’yi kapattı. Altyapıdaki branşları kapattı. Fikret Orman’ın hangi yönetimine bakarsanız bakın, Beşiktaş’ı enkaz haline getirmek için çalıştılar. Beşiktaş camiasının Fikret Orman ismini bir daha anmamalı.

"2-3 yıl kimse şampiyonluk beklemesin"

Başkanlığa 4-5 aday olduğu söyleniyor. Kasım sonuna kadar ciddi bir ödeme var. Bu durumda göreve gelecek olan başkanın bu işin içinden çıkması çok zor. Camia içinde çok önemli işadamları var. Dolayısıyla büyük bir bütünlük sağlayarak, bu mali krizden ancak çıkılabilir. Gelecek olan başkanın kısa dönemde bu işleri çözmesini beklememek lazım. 2-3 yıl Beşiktaş camiası şampiyonluk falan beklemesin. Bütçe ciddi olarak düşecek. Fikret Orman’ın bıraktığı enkazı temizlemek kolay olmayacak.

Aydoğan Cevahir: ”Hentbol ve voleybola ekonomik destek vereceğim”

Ben bu dönemde başkan adayı olmayı düşünmedim. Beşiktaş’ın yeni bir kongreyi kaldırması sağlıklı sonuçlar da vermiyor. Futbol takımını da etkiliyor. Benim aday olacağımı düşünenler vardı. Ben 1-2 branşı almayı düşünüyorum. Hentbolda başarılıyız. Voleybola da sıcak bakıyorum. Yakın zamanda durum netleşecek. Yeni gelecek başkana yardımcı olmak adına elimden geleni yapacağım. İki branşı alarak ekonomik anlamda katkı sağlamayı düşünüyorum.(Ajansspor)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder