Hürser Tekinoktay'dan olay sözler: "Çebi, Adalı, ve Ünal koalisyon kursun. Onlar tüketen zihniyet" - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

Hürser Tekinoktay'dan olay sözler: "Çebi, Adalı, ve Ünal koalisyon kursun. Onlar tüketen zihniyet"

Share This

Beşiktaş Kulübü Başkan Adayı Hürser Tekinoktay, Radyospor’da Spor Kazanı programında Özgür Sancar’ın sorularını yanıtladı. 


siyahlabeyaz | Tekinoktay, "Diğer 3 başkan adayı da tüketen taraf. Biz ise üreten tarafız. Seçimi kazanacağımıza inanıyoruz. Biz birinci, Serdal Adalı da ikinci olur" diye konuştu. İşte Hürser Tekinoktay'ın çarpıcı açıklamaları:

Hürser Tekinoktay: "3 rakibim de tüketen taraf, biz üreten"

Bana göre seçimde ittifak olması lazım. Güzel bir seçim olması için karşı tarafın koalisyon oluşturması lazım. Bugün gelinen borcun muhasebesinin yapılması gereken felsefesinin 3 temsilcisi var. Biz farklı bir düşüncenin temsilcisiyiz. 3 taraf da tüketen taraf. Biz ise üreten tarafız.

Hürser Tekinoktay'dan İsmail Ünal eleştirisi: "Onun dönemindeki projeler hep aleyhimize oldu"

İsmail Ünal’ın döneminde Fulya’daki tüm projelerin aleyhimize olduğunu hatırlıyoruz. 2000’de Süleyman Seba döneminden sonra borçsuzluk vardı. Fulya projesi hediyeydi. Borç o dönemde başladı. Seba kulübü bıraktığında 6 milyon dolar bir borç vardı. 21 futbolcu da bizim özvarlığımızdı. Borç Seba döneminden sonra başladı.

"Aradıkları para Aras Özbiliz'de"

Ahmet Nur Çebi, son 7 yılın içinde olan ikinci başkandı. Usule ve tüzüğe aykırı borçlanmalar oldu. Tüzüğe aykırı bir borç... Beşiktaş’ın 6,5 milyar temlik bedeliyle yapılandırması oldu. Her yıl borcun büyüdüğü, faiz batağındayız. Pazartesi Beşiktaş’ın ödemeleri var. Para yok dediler. Aras Özbiliz’i aldık örneğin. Hem Adalı hem de Torunoğulları-Çebi dönemindeydi. Aras Özbiliz 7 dakika oynamadı. 50 milyon lazım diyorlar. İşte bir tane futbolcuda… Futbol işletme modeli için iyi bir örnektir. O dönemde Fikret Orman vardır. Serdal Adalı da oradaydı. Aras’ın parasını arıyorlar. Aranan para işte orada.

"Bizim derdimiz Beşiktaş, koltuk değil"

Sayın Başkan Fikret Orman’ın kasayı boş bırakması mümkün değil. Beşiktaş’ın temlik bedeli 1.6 milyardan 6 küsüre çıktı. Bunun vebali; her kongrede ibra eden genel kurulda. Neticede sayın Adalı da var, Çebeli de var. Adalı, hem Orman hem de Demirören döneminde vardı. Futbol A.Ş’yi iki aday sorumlu oldukları borçları kapatsınlar. Her biri 10 yıl başkanlık yapsın. Demirören’den bugüne kadar gelen dönemdeki yöneticiler borçlardan sorumludurlar. Görev yapmak istiyorlarsa borcu kapatsınlar. Bizim derdimiz koltuk ya da Beşiktaş değil. Derdimiz Beşiktaş.

"Biz birinci, Serdal Adalı ikinci olur"

Geçen sefer kongreye katılanların yüzde 37’sini aldık. Tek başımıza girdik. Orman’a alternatif olarak. Seçimi elbette kazanabileceğimizi düşünüyorum. 6500 kişi kadar katılan olursa biz birinci oluruz. Serdal Adalı da ikinci olur. Bizim de bir çalışma planımız var. Sandıkta bu kadar kişi olursa biz birinci oluruz diye düşünüyorum. Fikret Orman, Serdal Adalı’nın başkan olmasını istiyor.

"Eski dostlar bizi unutmaz"

İlk sandıklardan bize daha fazla oy çıkacağını düşünüyoruz. Bizler de eski dostlarız. Orman, gencecik bir delikanlı olarak camiaya girmişti. Keşke daha iyi bir şekilde bitseydi onun dönemi. Eski dostlarımız bizi unutmaz.

"İttifak teklifi bir tek İsmail Ünal'dan gelmedi"

Genel Kurul’un verdiği kararı uygulayacak bir irade lazım. 2012’den 2019’a kadar yönetim kurulu üyeleri de inisiyatif kullanmıyor. Seçimle ilgili 2000 kişinin parasını kim ödüyorsa iradenin başı da odur. Bize ittifak teklifi yakın çevrelerinden geldi. Bir tek İsmail Ünal’dan gelmedi.


"Rakiplerimiz öze dönüş modelini benimsemiş olsa ittifak olabilirdi"

Rakiplerimiz öze dönüş modelini benimsemiş olsa ittifak olabilirdi. Ama tam bir karşıt görüş var. Biz Beşiktaş’a İnönü ruhunu aşılamak istiyoruz. O ruha geri dönmek istiyoruz. Bunlarda mutabık olursak biz koalisyon kurarız. Beşiktaş’ın Kapalı’ya geri döneceğini kimse söylemiyor. Kapalı’ya geri dönsünler ve 2000’den önceki üretim ruhunu canlandırsınlar. Camiadaki nifak tohumlarını ve küfürlerini silsinler. Biz pusuculuğu, montajcılığı bu camiaya yakıştıramıyoruz. Eğer bu dediklerimi yapabilirlerse buyursunlar koalisyon kuralım.

Hürser Tekinoktay'dan Orman ve diğer 3 adaya açık oturum teklifi

4 başkan adayı ve eski başkan Fikret Orman hep beraber bir açık oturum yapalım. O zaman daha iyi bir malzeme çıkabilir. 

Abdullah Avcı ile devam etmeyi düşünüyorlar mı?

Abdullah Avcı Beşiktaş’ta sözleşmeli hocamız. Kötü bir çalışma ortamı buldu. Daha ilk haftalarda görev bırakan bir başkan ve yönetimini buldu. Avcı’nın göreve devam etmek isteyeceğini biliyoruz. Avcı bir teknik adamdır. Beşiktaş’a entegre olursa, biz niye var olan kontratı feshedelim? Kurumlarda devamlılık esastır.
(Ajansspor)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder