Önder Özen'den çarpıcı sözler : "Abdullah Avcı'ya hiç uygun olmayan bir takım verildi" - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

Önder Özen'den çarpıcı sözler : "Abdullah Avcı'ya hiç uygun olmayan bir takım verildi"

Share This

Spor yorumcusu Önder Özen, beIN Sports'ta yayınlanan programda Beşiktaş teknik direktörü Abdullah Avcı'nin geleceği hakkında açıklamalarda bulundu. Özen, "Ona hiç uygun olmayan bir takım verildi" dedi. 


siyahlabeyaz | Özen'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

"Sabır gösterilmeli"

Abdullah Avcı'ya sabır gösterilmeli. Soru şu: Abdullah Avcı'ya neden sabır gösterilmeli? Cevap: Bir psikiyatristen dinlemiştim radyoda çok da yerinde bir açıklamaydı. İki tip teknik adamdan bahsetti. Sezgisel teknik adamlar ve metotik teknik adamlar. Ben de zaman zaman bunu kullandım. Araştırmamı da yaptım arasındaki farkları. Ve gözlemim şu. Fatih Terim gibi, Mustafa Denizli gibi, Şenol Güneş gibi, hatta Rıza Çalımbay gibi, Samet Aybab gibi, Sergen Yalçın gibi... Oyunu bilmeki rakibi tanımak, iyi koku alabilmek o deneyimini mesleğine aktarabilecek bilgiye ulaşabilmek. Saydığım teknik adamlar olacakları söyleyecek olan kişiler. Bu teknik adamlar olacakları söylerler. Biraz sonra şu olacak bu olacak. Sporculuklarında da öyleydiler. Kötü bir kadro çıkarabilirler, ikinci yarı müdahale edebilirler, soyunma odasında olay çıkarabilirler, değiştirirler... Futbol hikayesi değişir ülkede. Ama bazı teknik adamlar vardır misal Aykut Kocaman, misal Abdullah Avcı. Daha metotiktirler hemen değişmez ama değişirse tadından yenmez.

"Ona hiç uygun olmayan bir takım verildi"

Bu fırsatı tıpkı Aykut Kocaman gibi Abdullah Avcı'ya vermeli insanlar, sadece kulüpler değil. Luis Aragones geldi bu ülkeye. Birlikte çalışmıştık. Bana fırsat verdiği için onlara da teşekkür ediyorum. Toprağı bol olsun. Çok çok deneyimli ve sezgileri çok güçlü bir teknik adam olmasına rağmen metotikti ama ben anlayamadm onu. Ve ona uygun takım verilmediği için başarılı olamadı. Hem de zaman verilmedi. Dahi bir adamı kaçırdık. Belki de birazda benim yüzümden. Böyle adamlar Türkiye'den geldi geçti. Abdullah Avcı da o hata yapılmamalı. Ona hiç uygun olmayan bir takım verildi. (Ajansspor)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder