Beşiktaş 'bol gollü galibiyetlerde' zirvede - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

Beşiktaş 'bol gollü galibiyetlerde' zirvede

Share This

Uluslararası Spor Araştırmaları Merkezi (CIES), 2015-2020 arasında liglerinde yaptığı maçları üç veya daha fazla gol atarak kazanan takımları mercek altına aldı.


Bol gollü galibiyetleriyle Süper Lig'de yüzde 18'lik oran yakalayan Beşiktaş rakiplerini geride bıraktı.


CIES, 2015-2020 arasında kendi liginde yaptığı maçları üç veya daha fazla gol atarak kazanan takımları mercek altına alırken, yüzde 49.6'yı bulan ve yaptığı maçların neredeyse yarısını bu şekilde kazanan Cebelitarık Ligi ekibi Lincoln Red Imps, genel sıralamada zirvede yer aldı

İlk 10'da Ajax, PSG ve Barcelona

Hollanda Ligi şampiyonu Ajax yüzde 37.4 ile 5. sırada yer alırken; 35.4'lük yüzdesi ile La Liga devi Barcelona ve Fransa Ligi şampiyonu Paris Saint-Germain (PSG) 9. sırayı paylaştı.

Türkiye'de Beşiktaş zirvede

Süper Lig'de söz konusu istatistikte zirvede yer alan takım yüzde 18'i yakalayan Beşiktaş oldu. Siyah beyazlıları, yüzde 14 ile ezeli rakibi Galatasaray ve yüzde 13.4 ile bir diğer ezeli rakibi Fenerbahçe takip etti.

Son yıllarda zirveye oynayan Başakşehir yüzde 11.6'yı bulurken, 2019-20 sezonunda lider durumda bulunan Trabzonspor ise yüzde 11 ile 5. sırada yer aldı.


Konyaspor son sırada

Öte yandan Konyaspor yüzde 2.9 ile son sırada yer alırken; Gençlerbirliği, Kayserispor ve Göztepe de yüzde 4.7'de kaldı. (Ajansspor)

Diğer son dakika Beşiktaş haberleri için siyahlabeyaz..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder