Beşiktaş’ın yıldızı FIFA’yı yerden yere vurdu - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

Beşiktaş’ın yıldızı FIFA’yı yerden yere vurdu

Share This

Beşiktaş’ın Ganalı oyuncusu Kevin-Prince Boateng, 'The Players Tribune’e konutu. Futbol dünyasında ırkçılığı ve bu konuda FIFA'nın pasifliğini eleştirdi. Açık bir mektup yayınladı. Ona göre, FIFA sadece bir şeyler yapıyormuş gibi görünen bir komite oluşturdu. VAR ile daha fazla ilgileniyor.


Kevin Prince Boateng, FIFA'nın ırkçılıkla mücadelesinden hiç memnun değil. 'The Players Tribune' dergisinde yayınlanan açık mektubunda, kendi yaşadığı örnekleri verdi.

"Dürüst olmak gerekirse, FIFA'nın bu konuda bir şeyler yapıyormuş gibi davranmak için ırkçılık karşıtı bir komite icat ettiğini düşünüyorum. Bunu söylemekten korkmuyorum, bu bir gerçek. Neden bu konuda başka bir şey yapmadıklarını bilmiyorum. Onlara sormalıyız. Şimdilik, VAR'ın topun çizgiyi geçip geçmediğini bize söylemesinin daha önemli olduğunu varsayıyorum'' dedi.

Çok paraları var. Kameralara, 'kale çizgisi' teknolojisine yatırıyorlar. Her şeye çok yatırım yapıyorlar... ama ırkçılıkla mücadele etmek mi? Bu onlara para getirmiyor. Bence bu. Hiçbir şey değişmedi. Ve eğer bir şey değiştiyse oda ırkçılığın gittikçe kötüleşmesi.

Uğradığım durumlara örnek verirsem… Milan’da hazırlık maçı oynuyordum. Bu ırkçı hakaretler maruz kaldığım ilk maç değildi. Ama ben patladı. Hakem ve rakipler beni durdurmaya çalıştı. Ama ben onlara, “O pz.  ağzını kıracağım” dedim. Sonra ne oldu? Irkçı çığlıklar karşı hiçbir şey yapılmadı.

Ayrıca son girişimlere de atıfta bulunan Boateng… "Kulüpler ve oyuncular ne yaptı? Ben sadece Rashford'dan bir şeyler gördüm. 'Black Out Tuesday' ve 'Irkçılığa Hayır Deyin' gömlekleri giymek çok güzel, ama daha fazlasını yapmak gerek. Markalar bile slogan atmaktan daha fazlasını yapmak zorudalar" dedi. (Fotospor)

Diğer son dakika Beşiktaş haberleri için siyahlabeyaz..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder