"Bu maçtan çıkarılacak iki temel sonuç var..." - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi son 32 turu 2. maçında Hapoel Beer Sheva'yı Vodafone Arena'da 2-1 yendi ve tur atladı.

Bugün maçı değerlendirenler spor yazarları arasında Fanatik gazetesi yazarı Mehmet Demirkol da var. İşte Demirkol'un bugünkü köşesinde yazdıkları:

Orta saha merkezi Atiba ve Oğuzhan’dan farklıyken, bu da yetmezmiş gibi iki kanat beki normalden farklıyken bu takımı ayakta tutmak ve kazanmak bir teknik direktörlük işidir.

Bu maçtan çıkarılacak iki temel sonuç var. Beşiktaş futbol takımının başarısının temelinde mutlak iki temel figür var. Birisi oyunu dizayn eden, takıma ve taraftara güven veren Şenol Güneş. Diğeri oyunun ve güvenin etrafına inşa edildiği çapa: Atiba...

Atiba’nın pozisyonunda oynayan oyuncular yüzde 40 savunma yüzde 60 hücum, yüzde 50 hücum ve savunmayı mükemmel yapan oyuncular olabiliyorlar. Ekürileriyle birbirlerinin açıklarını kapatıp iki yönlü oyunda fark yaratabiliyorlar. Atiba onlardan farklı. Yüzde 60 savunmacı ama yüzde 60 da hücumcu. Dolayısıyla yanında yüzde 70 savunmacı Necip varolduğunda da tandem iyi oluyor. Yüzde 70 hücumcu Oğuzhan olduğunda da. Yüzde 50 partajı olan Gökhan olsa da... Herkesi tamamlıyor. Oyun da onun etrafında inşa ediliyor doğal olarak. O olmayınca dün akşamki gibi bu muhteşem lüksten mahrum kalıyorsunuz.

Güneş’in yarattığı özgüven

Rakip daha kolay geliyor. Beşiktaş baskıdan daha zor çıkıyor. Pekii, bu büyük bir sıkıntı yaratıyor mu? O kadar değil... Çünkü Şenol Güneş’in oyun dizaynı ve asıl önemlisi yarattığı güven, işi toparlıyor. Şunu unutmamak lazım: Beer Sheva, İnter’i iki maçta da yenmiş, Southampton’a 2 maçta da yenilmemiş bir ekip. Dün Atiba ve Oğuzhan’sız bir ekiple bu takımın karşısına çıkmış olmak bir yana aslında ön tarafta, orta sahaya yardım anlamında sürekli bir eksiklik yaratan 4’lüyle sahada varolunduğunu unutmamak lazım.

Siz teknik direktör müsünüz

Normal şartlarda herhangi bir takımda Q7, Talisca, Babel ve Aboubakar 4’lüsü, orta sahasına yardım etmeyen defolu bir ekip olarak görülebilir. Bu muhtemeldir. Dün belli oranda bunun problemi yaşandı. Ama belli oranda... Orta saha merkezi Atiba ve Oğuzhan’dan farklıyken, bu da yetmez iki kanat beki normalden farklıyken bu takımı ayakta tutmak ve maçı kazanmak bir teknik direktörlük işidir. İşte bu yüzden şunu soruyorum: Memlekette teknik direktörüm diye dolaşan arkadaşlar! Emin misiniz? Gerçekten öyle misiniz?

ŞENOL GÜNEŞ : BEN KONUŞUNCA YANLIŞ ANLIYORLAR

QUARESMA İLE 2020'YE...

İŞTE BEŞİKTAŞ'IN OCAK AYI TRANSFER LİSTESİ





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder